Zrównoważone sushi na Florydzie: przewodnik po locavore

Zrównoważona żywność to dziś wielka wściekłość. Szkoły sztuki kulinarnej uczą programów Farm to Table i rozwijają lokalne ogrody ziołowe, podczas gdy restauracje szukają ekologicznych, lokalnych i świeżych produktów, aby służyć głodnym niewielkim zmianom środowiskowym wraz z obiadem. Sushi może być trudne do lokalnego źródła, ale restauracje na Florydzie poniżej zorientowali się, jak to zrobić.

1. Sushi Maki South Miami, Floryda

Król lokalnego sushi w Miami to ekologiczne Sushi Maki, ale odpowiedzialnie pozyskiwane składniki są dopiero początkiem tego, co czyni ten świeży dom rybny wyjątkowym. Możesz zjeść lunch w jednej z lokalnych restauracji w Południowym Miami, Coral Gables i innych miejscach lub podnieść tacę podczas zakupów w Whole Foods. Ich 10 000 stóp świeżej ryby zawiera roboty do robienia sushi – nie daj się wcisnąć w jedną z nich.

Co zamówić: spróbuj tempura z krewetką rockową wrzuconą w pikantną aioli lub morsko-morski bas.

2. Tampa Kaisen Sushi Tampa, Floryda

To fajne wspólne sushi ma obsesję na punkcie świeżości i jakości, używając lokalnych połowów, których nie znajdziesz w żadnym innym menu sushi na Florydzie. Kolacja podawana jest w stylu Izakaya, gdzie podaje się mokry ręcznik do mycia rąk przed przyjemnościami z jedzenia i picia. Chcesz dowód na lokalny połów? Na Facebooku na stronie Tampa Kaisen znajdziesz zdjęcia z wypraw wędkarskich szefa kuchni, łowienia ryb i robienia sashimi na łodzi.

Co zamówić: Przed wyjazdem sprawdź na stronie Facebook restauracji i dowiedz się, co jest lokalne i świeże, lub zapytaj szefa kuchni za ladę.

3. Tokyo Bay Japanese Restaurant, St. Petersburg, Floryda

Lokalnie pozyskiwane, naturalne i smaczne, Tokyo Bay zdobywa najwyższe wyróżnienia w Petersburgu. Restauracja łączy standardy japońskie i koreańskie, w tym udon, tempurę i katsu, ale sushi wyróżnia się na tle innych. Uczniowie szkockich szkół artystycznych na Florydzie mogą zatrzymać się, aby sprawdzić ofertę kuchni w tym ekologicznym miejscu.

Co zamówić: The Local Catch Tataki, smażony i podawany z imbirem ponzu i kiełkami daikon.

4. Nu-Sushi, Coral Springs, Floryda

W tym Coral Springs sushi, eco-friendly to filozofia długofalowa, a nie krótkotrwały. Lokalne sushi jest w menu od prawie 20 lat, a podczas gdy produkty krajowe są również dostępne, wystarczy poprosić szefa kuchni o zrównoważony wybór.

Co zamówić: Zacznij od tradycyjnej japońskiej przystawki z sałatką z kalmarów i ruszaj na połów dnia.

Niezależnie od tego, dokąd udajesz się na Florydę, aby naprawić sushi, ważne jest, aby zamówić w sposób odpowiedzialny. Poszukaj zatoki lub lokalnie hodowanych opcji, takich jak makrela królewska, makrela hiszpańska lub żółtopłetwa z Atlantyku. Unikaj japonskich żółwi, króla z Rosji i innych ryb, które potrzebowały paszportu, aby dostać się do twojego talerza.


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.