Zostań specjalistą od kulinariów

Jako kucharz liniowy będziesz pracował pod okiem szefa kuchni i specjalizujesz się w komponencie kulinarnym, takim jak sosy, ryby, pieczenie, grillowanie, smażenie, rozbiór, warzywa i dodatki, sałatki i przekąski lub ciasta. Twoim zadaniem będzie przygotowanie twojej specjalności i przygotowanie jej atrakcyjnie na talerzu przed jej dostarczeniem.
Line Cooks: Dzień z życia

Kucharze linii są na nogach przez cały czas i pracują długie godziny, które mogą obejmować weekendy i święta. Okresy serwisowe, kiedy duże jadłodajnie zamawiają jedzenie, są szczególnie gorączkowe. Jednak pozytywnym aspektem pracy jako kucharz liniowy jest to, że stajesz się ekspertem od specjalizacji w swojej specjalności. Dobra kuchnia w restauracji jest jak wydajna maszyna bez zbędnych części. Skuteczni, wydajni i kompetentni kucharze linii mają kluczowe znaczenie dla funkcjonowania kuchni. Kucharze linii są członkami ściśle zwojnego zespołu, a także ekspertów w swojej specjalności.

Większość restauracji nie potrzebuje kucharzy liniowych do uczęszczania do szkoły kulinarnej. Wielu kucharzy zaczyna pracę w podstawowym zakresie jako kelnerzy lub zmywarki, a następnie stopniowo przechodzi do gotowania linii. Większość twoich treningów odbędzie się w pracy, a ty możesz przejść od specjalizacji do specjalizacji. Na przykład, po opanowaniu przygotowania ryb, możesz nauczyć się różnych sposobów przygotowania wołowiny lub sosów.
Wymagania kulinarne dla Line Cook

Praca jako kucharz liniowy to wielki krok w kierunku zostania sous szefem kuchni lub szefem kuchni. Jeśli twoim marzeniem w karierze jest awans do tych zawodów, możesz wziąć pod uwagę szkołę kulinarną. W krótkim programie szkoleniowym trwającym zaledwie kilka miesięcy możesz dowiedzieć się o żywieniu, higienie żywności i podstawowych metodach przygotowywania żywności. Jeśli zdecydujesz się na dwuletni lub czteroletni dyplom kulinarny, podejmiesz dodatkowe praktyczne szkolenia w zakresie bardziej złożonego gotowania, bankietów, cateringu, unikalnych i popularnych potraw na całym świecie, zakupów i księgowości. Większość programów dwuletnich i czteroletnich będzie wymagać od ciebie odbycia praktyki i pomoże ci ją znaleźć.
Informacje o wynagrodzeniach dla kucharzy liniowych

Twoja pensja będzie zależeć od wielu czynników, w tym od lokalizacji i typu restauracji, od poziomu wykształcenia i doświadczenia. Według Departamentu Statystyki Pracy Departamentu Pracy USA, w maju 2007 r. Mediana wynagrodzeń kucharzy restauracyjnych wyniosła 21.960 USD. Najniższe 10 procent zarobiło 15 120 USD, a najwyższe 10 procent zarobiło ponad 30 000 USD.


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.