Wakacje: 5 łatwych przepisów na zabawę

Święta mają być szalone, prawda? Cóż, z odpowiednimi przepisami i odrobiną pewności siebie w kuchni, na pewno nie muszą. Te świąteczne przekąski są zdrowe, łatwe do zrobienia i na pewno zadowolą nawet najbardziej wybrednych.

Każdy z tych przystawek wykorzystuje tylko kilka składników, aby stworzyć zdrowe i zbalansowane przekąski, które są smaczne i łatwe do przygotowania. Te sensowne, ale świąteczne przekąski pomogą ci przypomnieć, jak wygląda zrównoważona przekąska i jak smakuje, abyś mógł zacząć włączać te elementy do swojej codziennej diety. Te przepisy powinny być łatwe dla początkujących kucharzy, a jednocześnie mieć wygląd i styl kulinarny.
Crispy Prosciutto Melon Bites

Prosciutto Melon Bites

1-2 paczki dobrej jakości prosciutto
Pół kantalupa lub spadźu pokrojonego w kostkę na małe kawałki

Podgrzej średnią patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Połóż arkusze prosciutto na patelni i gotuj przez 2-3 minuty z każdej strony, tylko do momentu, aż będą lekko chrupiące. Zdjąć z patelni i pokroić w kawałki wielkości zgryzowej. Pracując nad deską do krojenia, podsuń każdy kawałek melona kawałkiem słonego prosciutto i zabezpieczyć wykałaczką. Jeśli robisz dla tłumu, podaj te urocze mini włócznie na półmisku.
Słodkie i pikantne nadziewane daty

Słodkie i pikantne daty

30 dużych dat, najlepiej Medjool
¼ – ½ funta miękkiego świeżego sera koziego
¼ szklanki slivered migdałów

Używając małego noża, wykonaj małe wzdłużne nacięcie w każdym dniu. Ostrożnie usuń pestki. Używając torby z zamkiem błyskawicznym jako torby na ciasta wypakuj 1 łyżki sera koziego do ubytku pozostawionego przez każdy pitnik z datą. Ułóż daktyle, z serem kozim do góry, w przygotowanym naczyniu. Posypuj migdałami równomiernie na górze i podawaj.
Spicy Cajun Crunch Snack Mix

Ostre orzechy

3 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki przyprawy Cajun
1 funtowa torba mieszanych orzechów, solona

Ogrzać dużą patelnię lub wok do średniego ogrzania za pomocą oleju. Dodaj przyprawy do oleju i gotuj przez kilka minut, aby się rozgrzać. Dodaj mieszane orzechy i dobrze wymieszaj, stale mieszając, aby dobrze pokryć orzechy z przyprawami. Wyjmij z garnka, gdy orzechy zaczną wyglądać i będą pachnieć prażonymi. Ciesz się ciepłą lub temperaturą w pomieszczeniu.
Spinach parmezanu ze szpinakiem

Sos szpinakowy

1 opakowanie 10 uncji mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożone
1 szklanka greckiego jogurtu
1/4 szklanki tartego parmezanu (1 uncja)
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
1 (8 1/2 uncji) może wodę kasztany, posiekane
½ łyżeczki soli koszernej
¼ łyżeczki czarnego pieprzu

Wyciśnij nadmiar płynu ze szpinaku. W średniej misce połącz szpinak, jogurt, parmezan, czosnek, kasztany, sól i pieprz. Podawaj z krakersami pełnoziarnistymi, surowymi warzywami lub trójkątami tortilli kukurydzianej niebiesko-żółtej, aby uzyskać smaczną opcję bezglutenową.
Suwaki z indyka z musztardą żurawinową

1 funt mielonego chudego indyka
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonych pąków lawendy
1 łyżeczka czarnego pieprzu
2 łyżeczki soli koszernej
1 szklanka musztardy Dijon
1 szklanka żurawinowej galaretki
Mini bułki, hawajskie bułeczki lub grzanki
Chrupiące szalotki lub cebule

Rozgrzej dużą patelnię na dużym ogniu. W dużej misce wymieszaj mięso z indyka z granulowanym czosnkiem, suszonym tymiankiem, suszonym oregano, suszonymi pąkami lawendy, czarnym pieprzem i koszerną solą i dobrze wymieszaj. Podgrzej trochę oliwy z oliwek na gorącej patelni i uformuj suwaki w mini patty. Umieść patties na patelni i gotuj przez 10-15 minut lub dłużej, w zależności od wielkości twoich suwaków, aż indyk zostanie ugotowany i soki będą czyste. Aby zrobić musztardę żurawinową, połącz Dijon i galaretkę ze sobą i dobrze wymieszaj.

Podawaj hamburgery z indyka jako zwykłe suwaki lub ułóż na otwartej bułce na „bułce” z tostem z żurawinowym sosem Dijon i chrupiącą szalotką lub cebulą.


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.