Sekrety odżywiania

Dziś wiemy więcej o witaminach, minerałach i odżywianiu w ogóle niż kiedykolwiek wcześniej, ale jednocześnie istnieją różne elementy mediów i społeczności medycznej, które chcą trzymać wszystkich w ciemności o prawdziwej roli i mocy witamin w naszym zdrowie i życie.

Tak wielu, którzy studiują naturalne zdrowie, odżywianie i ci, którzy subskrybują różne biuletyny, takie jak ten, firmy farmaceutyczne są głównym liderem w walce z żywieniem. To dlatego, że od końca ubiegłego wieku wiadomo, że przyczyną niemal wszystkich chorób zwyrodnieniowych, a także osłabienia układu odpornościowego, które powoduje podatność na choroby zakaźne, są niedobory różnych kluczowych składników odżywczych lub całkowity ich brak.

Oczywiście ta wiedza została starannie i sprytnie ukryta przed opinią publiczną od ponad stu lat, ponieważ nie mogą oni przekonać ludzi, że mogą być zdrowi jedynie poprzez przyjmowanie odpowiednich składników odżywczych i odpowiednich ilości każdego z nich. To dlatego, tak jak w przypadku witaminy C i wielu innych witamin, RDA dla większości składników odżywczych jest żałośnie niska i ledwo wystarczająca do utrzymania się przy życiu, nie mówiąc już o tym, aby być zdrowym i silnym.

Sprawdź to: https://dobretabletki.pl/gm-forte/

Od połowy 1800 roku naturopatyczny lekarz nieustannie i stale jest atakowany przez MD i zorganizowaną społeczność medyczną. Gdy zmechanizowany widok ciała i teoria zarodków choroby zaczęły być bardziej akceptowane, wraz z przekonaniem, że chemikalia i narkotyki są drogą przyszłości, ataki stały się częstsze, odważniejsze i stopniowo przechodziły w jawne kłamstwa. Dzieje się tak dlatego, że lekarz medycyny, z jego procedurami chirurgicznymi, lekami chemicznymi, fantazyjnymi miksturami i bezużyteczną terminologią medyczną, miał o wiele większy potencjał do osiągnięcia korzyści finansowych niż naturopata czy “lekarz krajowy”. Widzieli lekarza wiejskiego jako zagrożenie dla ich rosnących wpływów i środków do życia. W rzeczywistości terminologia medyczna, którą posługują się lekarze, została stworzona właśnie po to, aby przeciętna osoba poczuła się ignorancka i głupia oraz aby powstrzymywać ludzi przed próbami diagnozy lub leczenia.

AMA została utworzona w 1847 roku specjalnie po to, by chronić zyski i praktyki lekarzy, lekarzy medycyny, a nie “lekarza wiejskiego”, którego uważali za wstecznego i przestarzałego. Oczywiście wiedzą, że metody i lekarstwa wiejskiego lekarza były o wiele lepsze, tańsze i bezpieczniejsze niż leki i zabiegi chirurgiczne “lekarza medycyny”, znane również jako metoda “Slash and Burn”, ale chodziło tylko o zysków, więc jeśli AMA miała reprezentować jakąkolwiek grupę, wiedzieli, że MD dają im największą szansę na zyski, wzrost i władzę. AMA to związek stworzony specjalnie dla lekarzy, a nie pacjentów, aby nie znaleźć lekarstw, aby nie zapobiegać chorobom, ale by chronić zyski lekarzy. Podobnie jak każdy związek, jego zadaniem jest ochrona miejsc pracy i dochodów członków. AMA nie jest wspaniałą, łagodną ani prawą agencją, która próbuje przekonać świat, że tak.

Zachodnie alopatyczne placówki medyczne wiedzą, że odżywianie zapobiega chorobom i leczy większość niezakaźnych, a nawet wielu chorób zakaźnych. Dlatego tak ciężko pracują, aby powstrzymać tę wiedzę i dlaczego wciąż próbują pozyskać składniki odżywcze, takie jak witamina C, oznaczona jako “lek”. Jeszcze nie, ale też się nie poddają.

W książce “Odżywianie i zwyrodnienie fizyczne” dr Weston A. Price wyszczególnia swoje odkrycia dokonane w 1920 roku na prymitywnych plemionach i kulturach na całym świecie, które były modelami zdrowia i pozbawione próchnicy i chorób zwyrodnieniowych. Odkąd był dentystą, szukającym przyczyny ubytków (próchnicy), było to głównym tematem jego książki. Odkrył on jednak również w swoich badaniach i podróżach, że istnieje solidny i niezaprzeczalny związek między tymi, którzy mieli próchnicę, zatłoczonymi zębami i “zniekształconymi” twarzami oraz tymi, którym brakowało odżywiania. Kiedy rdzenni mieszkańcy zaczęli jeść nowoczesną przetworzoną żywność pozbawioną prawdziwych składników odżywczych i obciążoną chemikaliami i sztucznymi składnikami, również one cierpiały na te same problemy stomatologiczne i zdrowotne, jak te, które powstały na takich dietach. Kiedy rdzenni mieszkańcy wrócili do swojej tradycyjnej diety, postępujące próchnicy ustały, a następna generacja dzieci urodziła się z doskonałym uzębieniem i znacznie poprawioną odpornością, tak jak poprzednio nienaruszone pokolenia.

Wiedza taka jak ta jest potężna i jest to wiedza, której “moce” nie chcą, aby wiedziała o tym zbyt wiele osób. Im mniej prawdziwa wiedza i prawda o tym, jak zapobiegać i eliminować choroby i stany zwyrodnieniowe z mocą odżywiania, ziołami, ćwiczeniami, głębokim oddychaniem, medytacją, relaksem i wieloma innymi metodami naturalnymi i alternatywnymi, tym więcej ludzi będzie cierpieć niepotrzebnie, podczas gdy ludzie, którzy kontrolują te organizacje, w tym firmy farmaceutyczne, lekarze i szpitale, stają się bogatsi. Reszta z nas będzie coraz biedniejsza, próbując zapłacić za ten system bezużytecznych, niebezpiecznych i śmiercionośnych tak zwanych “lekarstw” i procedur.

Niedrogie i skuteczne metody leczenia naturalnego oraz kultury je praktykujące, takie jak Chińczycy, stanowią bezpośrednie zagrożenie dla ucisku, jaki zachodni system medyczny ma na ten kraj i większość świata. Jest to jeden z głównych powodów, dla których wiele aspektów chińskiej medycyny było tak mocno tłumionych, wyśmiewanych, wyśmiewanych, wyśmiewanych i ignorowanych w ciągu ostatnich trzydziestu lat.

To dzięki działaniom samych pacjentów, którzy udawali się do chińskich lekarzy i innych naturalnych lekarzy i rozpowszechniali informacje o tym, jak skuteczne były te metody, w końcu otrzymaliśmy zachodnią placówkę medyczną, aby zacząć zwracać uwagę na chińską medycynę i inne naturalne metody leczenia. Zdali sobie sprawę, że skoro nie mogą tego dłużej stłumić, mogą równie dobrze przyznać, jak dobrze to działa, aby mogli to kontrolować, regulować, licencjonować i co najmniej zarabiać na tym. Dotyczy to szczególnie akupunktury. Mimo, że odrzucają chińskie wyjaśnienia dotyczące przepływu i równowagi chi i wolą wierzyć, że to po prostu działa na nerwy organizmu lub jest to efekt kontrolowany przez placebo, nadal pozwalali na to, aby był praktykowany i objęty ubezpieczeniem jako ważny i skuteczny. lekarstwo na niektóre choroby.

Właściwe odżywianie się jest niezwykle ważne, dlatego też sokuję kilka razy w tygodniu, aby mieć pewność, że dostaję mnóstwo ważnych składników odżywczych w moim ciele i czuję to, gdy piję życie w soku. Co ciekawe, jest to również świetny sposób, aby pomóc schudnąć, ponieważ wyciskanie dostarcza mnóstwo składników odżywczych do organizmu; głód często znika po kilku godzinach lub więcej i wydaje się, że również podnosi metabolizm, ponieważ organizm otrzymuje mnóstwo składników odżywczych i enzymów, aby funkcjonować z większą wydajnością i na wyższym poziomie.

Straciłem ponad dwadzieścia funtów, gdy zacząłem wyciskanie około pięć razy w tygodniu. Kiedy mój apetyt spadł, a mój gust na marchew, seler, brokuły, szpinak i tak wzrosły, nie chciałem już wkładać ciastek, pizzy, pączków i innych niezdrowych potraw do mojego ciała, a na pewno nie do fast foodów. Po soku w porze lunchu każdego dnia w jednej z moich prac, często zjadałem ostatni posiłek o 15 po południu, nie jadłem obiadu i nie byłem nawet głodny aż do 8 rano następnego ranka. Nawet wtedy wcale nie byłem głodny i mogłem z łatwością pójść do obiadu, nie jedząc niczego. To dlatego, że kiedy jesteś głodny, twoje ciało nie tyle pragnie materii stałej. . . pragnie składników odżywczych w żywności, prawdziwych składników odżywczych z naturalnych, pełnych produktów spożywczych. Odkąd sok dostarcza duże ilości tych składników odżywczych do organizmu w postaci płynnej, twoje ciało ma dużo składników odżywczych w rezerwie, aby wyprodukować to, czego potrzebuje, więc głód przechodzi w tryb gotowości, aż komórki ponownie powiedzą wątrobie i mózgowi, że potrzebnych jest więcej składników odżywczych, w którym to momencie ponownie poczujesz głód.

Dostajesz również te składniki odżywcze w łatwiejszej biodostępnej postaci, ponieważ składniki odżywcze są dostarczane z tonami naturalnych enzymów roślinnych, które ponownie bardzo obciążają trzustkę, ponieważ organizm nie musi produkować dużych ilości enzymów do strawienia ciało stałe. Oczywiście wyciskanie soku nie jest długoterminowym substytutem prawdziwej, solidnej, pełnej żywności, ale robienie krótkoterminowych postów soków i wyciskanie soku codziennie lub co najmniej kilka razy w tygodniu jest istotnym i fantastycznym sposobem na zapewnienie, że otrzymujesz duże ilości niezbędnych składników odżywczych. w niezakłóconej formie za każdym razem, gdy sok.

Wspomniałem trochę o wątrobie i mózgu odbierających sygnały z komórek. Komórki komunikują się z resztą ciała za pomocą energii bardzo podobnych do światła. Fizjolog imieniem Popp zademonstrował to w swoich licznych eksperymentach z komunikacją komórkową. Rozpoczął tę pracę, ponieważ współczesny pomysł, że komórki komunikują się za pośrednictwem komunikatów chemicznych po prostu nie nadąża. Komórki otrzymywały różne sygnały zbyt szybko, aby można je było wytłumaczyć reakcjami chemicznymi. Jego badania wykazały, że w rzeczywistości całe ciało komunikuje się za pośrednictwem energii w spektrum światła i że komunikacja ta odbywa się z prędkością prawie równą prędkości światła. Wszyscy rzeczywiście jesteśmy “świetlistymi istotami”. To również dlatego, że wydostawanie się na słońce przez 10-15 minut dziennie jest absolutnie niezbędne, nie tylko do produkcji witaminy D, ale także do tego, że komórki mogą prawidłowo komunikować się ze sobą, a zwłaszcza z mózgiem. Chińczycy, a zwłaszcza taoiści, ćwiczą ćwiczenia wizualne pod nazwą “Administering Sunbeams” wcześnie rano i późnym popołudniem, aby upewnić się, że mózg i ciało otrzymują odpowiednią ilość promieni UV ze słońca. Powiem więcej na ten temat w późniejszym artykule. Ciało mówi i ma własny język komunikacji, jest absolutnie niesamowite!

Zobacz: https://dietasos.pl/slimberry/

W odniesieniu do wątroby, w medycynie chińskiej od wieków wiadomo, że wątroba i śledziona są bardzo ważne dla trawienia. Dostają oni specjalną relację w teorii pięciu elementów medycyny chińskiej, która uczy, że każdy organ ma stałe więzi z innymi oraz że istnieje wyraźny związek przyczynowo-skutkowy w pracy. Na przykład Chińczycy wiedzieli, że żołądek i śledziona są połączonymi parami. Jest to jedna z najsilniejszych relacji między organami w ciele. Kiedy organizm potrzebuje składników odżywczych, a nawet więcej, to tylko składniki odżywcze, ale Chi, wątroba, która jest magazynem witaminowym organizmu, wysyła sygnał do śledziony (i żołądka przez przedłużenie), że wymaga ona energii. Śledziona, która oddaje swoją energię umysłowi i jest odpowiedzialna za koncentrację i wiarę w chińską medycynę, następnie sygnalizuje żołądkowi i mózgowi, że składniki odżywcze są potrzebne, a mózg interpretuje to i zaczyna wysyłać sygnał z powrotem do żołądka. Czujemy to jako początki głodu. Więc naturalnie łapiemy coś do jedzenia. Kiedy wszyscy jedliśmy prawdziwe jedzenie z natury, w tych naturalnych pokarmach otrzymywaliśmy mnóstwo składników odżywczych, błonnika, sypkiej materii, światła słonecznego i energii ziemi, a różne fizyczne i energetyczne systemy ludzkiego ciała były zaspokojone. To utrzymywało intensywne pragnienie jedzenia i objadanie się do minimum, ponieważ te pragnienia po prostu nigdy nie zamanifestowały się w stopniu, który widzimy dzisiaj. Dzieje się tak dlatego, że tak wielu ludzi spożywa pokarmy odżywcze, energetyczne i enzymatyczne, że organizm jest w stałym stanie niedoborów odżywczych i energetycznych. Z tego powodu, wątroba nie otrzymuje składników odżywczych, enzymów ani bioenergii (chi), których potrzebuje, więc uczucie głodu lub nigdy nie czuje się zaspokojone jest prawie zawsze “na” w pewnym stopniu u większości ludzi dzisiaj.

Gdy podążasz za całą dietą żywnościową, która obejmuje wyciskanie soku z dużą ilością świeżych warzyw, które są gęstsze od składników odżywczych i enzymów, dajesz swojemu organizmowi nie tylko fizyczne składniki odżywcze i enzymy, których potrzebuje, ale dlatego, że takie pokarmy są żywe, istnieje również istotny i niepodważalny niefizyczny element Chi obecny w pokarmach, które organizm potrzebuje, aby przekształcić wszystkie te składniki odżywcze w inne związki chemiczne, hormony i enzymy, aby mogły pełnić wszystkie funkcje. Kiedy jemy przetworzone produkty spożywcze, takie jak cukier, który pikuje wapń z kości i zębów oraz składników odżywczych z wątroby, usuwamy potrzebne składniki odżywcze i nie dajemy organizmowi tego, co naprawdę jest nam potrzebne, abyśmy byli zdrowi, czuli się świetnie i długo żyli i szczęśliwe życie.

Widzisz, ciało jest bardzo inteligentne. Wie, co jest naturalne i dobre dla niego, a co nie. Wie, że prawdziwe produkty spożywcze zawierają w sobie składniki odżywcze, witaminy, minerały i energię. Większość innych śmieci wytwarzanych przez człowieka jest traktowana przez organizm jako toksyna. Wątroba zajmuje się częścią odżywczą, a śledziona ekstrahuje Chi lub energię z pokarmów. Ale kiedy konsumujemy wytwarzane przez ludzi niezdrowe jedzenie i bezużyteczne wypełniacze żołądkowe, takie jak pączki, ciastka, cukierki, ciasteczka, wyrafinowane białe pieczywo, ciastka i wiele innych, organizm wyczuwa różne nieorganiczne i obce substancje chemiczne w tych produktach i prawie całkowity brak składników odżywczych. Ciało musi mieć substancje odżywcze, aby strawić te pokarmy, więc musi jakoś “pożyczyć” składniki odżywcze, których potrzebuje do strawienia tego “pokarmu” z wątroby, ponieważ organizm nie może ich strawić bez tych składników odżywczych.

Substancje chemiczne, których organizm nie może strawić, są uważane za obce i toksyczne przez organizm i przenoszone na organy eliminacyjne w celu wydalenia i eliminacji z organizmu. Jeśli nie jest w stanie go wyeliminować, robi to co najlepsze, czyli “izoluje” je od ważnych narządów wewnętrznych. Robi to głównie poprzez przechowywanie takich ciał obcych w tkankach tłuszczowych, powięzi mięśnie i stawów. W przypadku tej ostatniej staje się to jedną z głównych przyczyn zapalenia stawów, która jest próbą przechowywania niebezpiecznych struktur krystalicznych powstałych w wyniku konsumowania niebezpiecznych i nienaturalnych związków chemicznych z dala od narządów. Interesujące jest to, że oprogramowanie antywirusowe komputera robi to samo, gdy nie jest w stanie wyeliminować wirusa z systemu, “poddaje go kwarantannie”, aby nie uszkodzić systemu operacyjnego ani innych krytycznych plików.

Uzyskanie odpowiedniej ilości witamin, minerałów i składników odżywczych jest absolutnie niezbędne dla zdrowia, regeneracji, siły, szczęścia i długowieczności. Podobnie jak brak witaminy C powoduje krzywicę i szkorbut, tak jak wystarczający brak witamin “B” może powodować ciężkie choroby, a ostatecznie śmierć, tak również brak składników odżywczych w naszych ciałach powoduje powolne zwyrodnienie organizmu i ostatecznie przedwczesną śmierć . Znani guru fitness z lat 50. powiedzieli kiedyś: “Jeśli człowiek to robi, nie jedz” i “To nie jest to, co robisz przez jakiś czas, który się liczy, to jest to, co robisz przez cały czas, który się liczy”.


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.