Oto, jak można zrobić w domu Bael Sherbet

Gdy lato jest tutaj, a słońce miażdży nas swoją wzrastającą temperaturą, nalegamy na rzeczy, które pomagają nam się ochłodzić. Co jeszcze pokonało domowe sorbety? Jest dużo drinków, które nam to ułatwiają, a jednym z nich jest bael sorbet. Bael to owoc, który jest również znany jako jabłko z drewna. Drzewo Bael jest święte dla Indian jako owoc, a liście służą do wielbienia Pana Śiwy. Zasadniczo występuje w krajach azjatyckich, takich jak Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birma, Wietnam, Bangladesz, Tajlandia, Kambodża i Laos. Słynie również ze swoich medycznych właściwości i jest stosowany w ajurwedzie do wytwarzania leków. Ma także wiele zalet zdrowotnych. Bael działa jak chłodziarka do ciała i może pomóc w kontrolowaniu cukrzycy, wyleczyć biegunkę i czerwonkę, zmniejsza wrzody żołądka, poprawia trawienie, leczy szkorby i problemy układu oddechowego, zwiększa odporność, może dobrze wpływać na zdrowie układu sercowo-naczyniowego i zapobiega zaparciom. Możesz jeść miąższ bael lub możesz zrobić z niego dżem, jeszcze lepiej, zrobić bael sorbet. Szaszłyk Bael jest wysoce odżywczy, ponieważ zawiera wiele zdrowych składników, takich jak wapń, witaminy, białko, fosfor, żelazo i włókno. Plus, to jest dobre dla twojej skóry i włosów też.

Zrób Bael sorbet w domu, wykonując następujące czynności:

Weź bael i przemyj go prawidłowo czystą wodą.
Rozerwij bael i wytrzyj miąższ za pomocą noża lub łyżki w naczyniu.
Dodaj do niej wodę i zostaw ją na jakiś czas.
Po pewnym czasie zmielimy miazgę w wodzie.
Mash, aż cała miazga zostanie zdrapana z owoców i pozostaną tylko nasiona.
Wyciśnij sok z miąższu i odcedź go za pomocą filtra siatkowego.
Dodaj cukier i dobrze wymieszaj, a następnie dodaj trochę soku z cytryny.
Teraz dodaj kostki lodu i podawaj schłodzone.

W ten sposób można zrobić bael sorbet w domu i pobić ciepło tym orzeźwiającym i zdrowym napojem.

 

Polecamy:

http://www.gryfbet-gielda.pl/

http://poteganatury.pl/

http://www.bud-len.pl/


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.