Och miodzie! Wszystko o nektarze natury

Jak najlepiej wykorzystać ulubiony słodzik natury …
To Bees ‚Knees: Benefits of Honey

Miód jest używany jako środek słodzący od tysięcy lat w kulturach na całym świecie. Podczas gdy jego właściwości lecznicze i zdrowotne są wciąż doceniane na całym świecie, współcześni kucharze często zapominają, że miód jest również dodatkiem wzmacniającym smak, dodając smaczną konsystencję, kolor i wilgoć do potraw od przystawek i sałatek po gulasze i (oczywiście) desery . Warto również wspomnieć, że miód, w przeciwieństwie do przetworzonego cukru białego, zawiera witaminy, minerały, aminokwasy i przeciwutleniacze, zwłaszcza w swojej surowej postaci. Jest to również jeden z nielicznych substancji słodzących, które można wyprodukować w niemal każdej części kraju.
Wybór odpowiedniego miodu do pracy

W Stanach Zjednoczonych istnieje ponad 300 rodzajów miodu, których smak i kolor różnią się w zależności od rodzaju nektaru lub kwiatu, który został użyty do ich wytworzenia. Ponieważ właściwy rodzaj miodu może być idealnym dodatkiem do sosu, glazury lub sosu, skorzystaj z tej listy najpopularniejszych odmian, aby wybrać idealny miód dla swojego przepisu.

Miód koniczyny: Jedna z najpopularniejszych i najpopularniejszych odmian, miód koniczyny ma zwykle kolor biały do ​​bursztynowego i jest doskonałym dodatkiem do większości wypieków i sosów.

Miód z kwiatów pomarańczy: Jasny kolor, ten miód ma wyraźnie pomarańczowy aromat.

Tupelo Honey: Prawdopodobnie słyszałeś o tym wysokiej jakości miodzie, słynącym z żółto-zielonej barwy i gładkiego, słodkiego smaku. Wysoka zawartość fruktozy Tupelo oznacza, że ​​jest odporna na krystalizację.

Miód z awokado: Ciemny i bogaty, ten miód będzie się wyróżniał w wielu potrawach.

Miód z jagodami: łagodnie owocowy w smaku, miód z jagód świetnie smakuje na toście, w dressingach lub jako uniwersalny środek słodzący.

Miód Fireweed: blady kolor i delikatny, maślany aromat, miód fireweed nadaje się do pieczenia mięsa i ryb, glazury, a nawet pieczenia.

Miód gryczany: jedna z najciemniejszych i najmocniejszych odmian smakowych, miód gryczany może być prawie czarny i jest doskonałym źródłem żelaza. Jest zalecany do produkcji miodu pitnego lub może być stosowany zamiast melasy.

Miód eukaliptusowy: ziołowy i lekko mentolowy aromat miodu eukaliptusowego sprawia, że ​​nadaje się do zastosowań leczniczych lub w herbatach ziołowych.

Przechowywanie i używanie miodu

W temperaturze pokojowej miód zachowa się przez lata. Z biegiem czasu może się krystalizować, naturalny proces, który można łatwo usunąć, ogrzewając słoik w garnku z wodą i mieszając, aż do upłynnienia.

O ile miód jest gwiazdą w wielu wspaniałych recepturach, jest także uniwersalnym środkiem słodzącym, który można stosować zamiast cukru w ​​różnych wypiekach. Chociaż może to zająć trochę prób i błędów, aby dostosować ulubione desery do używania miodu, oto kilka sugestii:

Wymień 1/2 szklanki miodu na każdą filiżankę cukru w ​​recepturze.
Za każdą filiżankę miodu, której używasz, zmniejsz płyn w przepisie o 1/4 filiżanki.
Dodaj 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej do każdej filiżanki miodu, którego używasz.
Zmniejsz temperaturę pieczenia o 25 ° F, ponieważ produkty przygotowane z dodatkiem miodu mają tendencję do brązowienia szybciej niż te przygotowane z cukrem.
Lekko pomaluj kubek miarowy olejem przed dodaniem miodu, aby ułatwić wlewanie.

Getting Hooked on Honey: Osładzaj swoje przepisy

Niezliczone receptury wykorzystują wyjątkowe właściwości miodu. Wypróbuj niektóre z tych pomysłów, aby rozpocząć

Połącz miód z ricottą lub innym łagodnym serem na toście na poranną przekąskę.
Dodaj łyżeczkę miodu do sosów pomidorowych, aby zmniejszyć kwasowość i poprawić smak.
Użyj miodu w marynacie i szkliwach drobiu, mięsa lub ryb.
Zamień miód na cukier w którymkolwiek z twoich ulubionych deserów, korzystając z wytycznych wskazanych powyżej.
Podawaj smażone lub smażone warzywa, które dodatkowo zing z sosem miodowo-cytrynowym.

Jeśli zaczynasz od wysokiej jakości miodu, nie ma możliwości, abyś popełnił błąd. Opracuj własne unikalne sposoby wykorzystania miodu i będziesz uzależniony, zanim się zorientujesz!


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.