10 najlepszych miast na rozpoczęcie restauracji

Od czasu recesji amerykańska scena gastronomiczna odskoczyła i skoczyła. Faktem jest, że w marcu 2015 r. Konsumenci po raz pierwszy wydali więcej pieniędzy w restauracjach i barach niż w sklepach spożywczych.

Dla osób zainteresowanych rozpoczęciem restauracji wybór właściwego miasta może mieć kluczowe znaczenie. „To styl życia” – mówi David Bravica, założyciel i współwłaściciel firmy Brava! Pizzeria w Denver, Kolorado. „Musisz być oburącz.” Bravdica rozpoczął swoją działalność od jednego mobilnego pieca opalanego drewnem pięć lat temu, a od tego czasu ma cztery mobilne piece i jedną stacjonarną restaurację. Mówi, że cała scena jedzenia w Denver ewoluowała w ciągu ostatnich dziesięciu lat od steku i miasta ziemniaków do tego, które obejmuje nowe rodzaje kuchni. „Wtorkową noc wychodzisz do ładnej restauracji i jest pełna”, mówi.

Ryan Nelson widzi to samo w Indianapolis. Szef kuchni / właściciel Late Harvest Kitchen i The North End BBQ mówi: „Od wielu lat Indianapolis naprawdę wspierało sieci restauracji, ale około 5-6 lat temu zaczęliśmy świętować małych operatorów.” Ta zmiana w kulturze żywności oznacza, że ​​zakłady typu „od stołu do stołu”, takie jak Nelson’s, odnoszą sukces dzięki menu opartemu na sezonowych składnikach pozyskiwanych lokalnie.

Przejdź do naszych zdobywców, zajmując 11-15 miejsce

Przejdź do metodologii

10-El-Paso

Liczba mieszkańców: 679,036
Bezrobocie: 4,9%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 6,78%
Rynki rolników w mieście: 11

Barbecue i Tex-Mex mogą przychodzić ci na myśl, kiedy myślisz o El Paso, ale to miasto obsługuje różnorodne restauracje. Dla miasta, którego wielkość jest większa, ma również zaskakującą liczbę rynków rolniczych, które mogą zapewnić nowe restauracje z dużą ilością świeżych, lokalnych produktów.

9-Nowy Orlean

Liczba mieszkańców: 384,320
Bezrobocie: 6%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 7,63%
Rynki rolników w mieście: 6

W Nowym Orleanie praca będzie kosztować nieco więcej, ale nadal jest dobrym wyborem dla restauracji. Conde Naste Traveller nazywa miasto „rajem dla smakoszy”. Mardi Gras, oczywiście, przynosi wielu turystów, którzy muszą jeść, ale wiele restauracji widzi silny ruch przez cały rok od gości i mieszkańców.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Nowym Orleanie

8-Nashville

Populacja: 644,014
Bezrobocie: 4,2%
% Pracowników w przemyśle spożywczym: 5,46%
Rynki rolników w mieście: 8

Dużym plusem dla Nashville jest jego koszt utrzymania, który jest jednym z najniższych ze wszystkich najlepszych miast na rozpoczęcie restauracji. Jego scena kulinarna jest kolejnym powodem, dla którego szefowie kuchni i restauratorzy mogą chcieć skupić się na Music City. Nie tylko grill Nashville uważany jest za najlepszy w kraju, ale miasto obsługuje także wiele innych kuchni i lokali gastronomicznych.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Nashville

7-Charlotte

Liczba mieszkańców: 809 958
Bezrobocie: 5,1%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 6,28%
Rynki rolników w mieście: 7

Charlotte zauważyła 26-procentowy wzrost liczby placówek gastronomicznych w latach 2009-2013 i nie bez powodu. Dzięki fali innowacyjnych szefów kuchni, mieszkańcy miasta North Carolina żegnają się z łańcuchami i witają ciężarówek spożywczych, rynków miejskich i browarów rzemieślniczych.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Charlotte

Liczba mieszkańców: 912,791
Bezrobocie: 3%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 5,61%
Rynki rolników w mieście: 10

Słowa takie jak „booming” są używane do opisania sceny kulinarnej w Austin. Podobnie jak w El Paso, grille i Tex-Mex są główną atrakcją miasta, ale szefowie kuchni eksperymentują także z nowatorskimi koncepcjami gastronomicznymi i nowymi kuchniami. Właściciele restauracji Austin skorzystają z niskich kosztów życia w Teksasie, chociaż koszty pracy są wyższe w stolicy niż gdziekolwiek indziej w stanie.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Austin

5-portlandzki

Liczba mieszkańców: 619,360
Bezrobocie: 4,9%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 6,07%
Rynki rolników w mieście: 22

Być może nigdzie w kraju ruch „jedzmy lokalnie” nie został przyjęty tak, jak w Portland. Miasto roi się od targów rolniczych i świeżych potraw, a szefowie kuchni regionu nie zmarnowali żadnej okazji, by z nich skorzystać. Jedyną wadą Portland dla właścicieli restauracji jest wysoki koszt życia w mieście.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Portland

4-Raleigh

Liczba mieszkańców: 439 896
Bezrobocie: 4,3%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 5,33%
Rynki rolników w mieście: 6

Scena z jedzeniem w Raleigh zaczyna się właśnie urzeczywistniać, co może sprawić, że będzie to idealny czas na rozpoczęcie restauracji w mieście. Podczas gdy wielokrotnie nagradzani szefowie kuchni otwierają sklep, rynek jest daleki od nasycenia i jest mnóstwo miejsca dla nowych szefów kuchni i restauratorów, którzy mogliby się wyróżnić.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Raleigh

3-Indianapolis

Liczba mieszkańców: 848 778
Bezrobocie: 4,3%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 5,57%
Rynki rolników w mieście: 14

Nelson może zgadywać z wielu powodów, że Indianapolis to świetne miejsce do otwarcia restauracji: niski koszt utrzymania, niskie koszty mieszkaniowe i mnóstwo dochodów do dyspozycji wśród mieszkańców miasta. Co więcej, miasto ma dużo miejsca dla nowych zakładów. „Mamy wszystkie te otwarte punkty [detaliczne], więc restauracje widzą tańsze czynsze” – mówi.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Indianapolis

2-Columbus

Liczba mieszkańców: 835.957
Bezrobocie: 3,8%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 5,96%
Rynki rolników w mieście: 14

Columbus ma wiele rzeczy. Ohio ma najniższy maksymalny dochód korporacyjny lub podatek franczyzowy państw reprezentowanych na tej liście. Ponadto koszty utrzymania miasta są powiązane z Nashville jako najniższym spośród najlepszych miast na rozpoczęcie restauracji. A niskie bezrobocie oznacza, że ​​mieszkańcy mogą mieć dostęp do większej ilości pieniędzy na posiłki. Kolumb nie jest jeszcze celem kulinarnym, ale nacisk w tym zdaniu kładzie się na „jeszcze”.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Columbus

1-Buffalo

Liczba mieszkańców: 258 703
Bezrobocie: 5,5%
% Pracownicy w przemyśle spożywczym: 6,17%
Rynki rolników w mieście: 5

Najmniejsze miasto na naszej liście jest również najlepsze do założenia restauracji. Buffalo może wydawać się mało prawdopodobnym kandydatem do stawienia czoła ciężkim graczom, takim jak Nashville i Portland, ale to miasto ma idealne połączenie niedrogiej siły roboczej, rozsądnej stopy bezrobocia i niższego kosztu utrzymania. Co więcej, w Buffalo pojawia się nowa scena żywnościowa, co oznacza, że ​​nowe firmy mają możliwość wejścia na parter i przejechać się na szczyt tego, co może być następnym gorącym miejscem kulinarnego świata.

Przeglądaj szkoły kulinarne w Buffalo
Wyróżnienia

Podczas gdy te miasta nie znalazły się w pierwszej dziesiątce, zbliżyły się. Każda z nich ma żywą scenę żywnościową i stosunkowo niską stopę bezrobocia, ale relatywnie wyższe koszty utrzymania są jednym z czynników, które wypchnęły te pięć miast z pierwszej dziesiątki.

# 15 – Denver

# 14 – Cleveland

# 13 – Las Vegas

# 12 – Virginia Beach

# 11 – Nowy Jork


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.