10 browarów rzemieślniczych innowacyjnych amerykańskich piw

Dawno, dawno temu, byli koneserzy wina i pijących piwo, a ten drugi dostał o wiele mniej szacunku, mówiąc wprost. Czasy się zmieniły. Piwne piwa rzemieślnicze zyskały sobie uznanie, udowadniając, że coś tak bezpretensjonalnego może być tak samo wyrafinowane jak ten port lub pinot. Najwyższy czas, ponieważ piwo jest jedną z największych rozrywek Ameryki. Jest w naszych parkach piłkarskich, naszych pubach i naszych lodówkach na podwórku. A teraz, dzięki rozwojowi piwowarstwa rzemieślniczego, może być lepiej niż kiedykolwiek.

The Brewers Association definiuje browary rzemieślnicze jako niezależne, małe i tradycyjne. Ogólnie rzecz biorąc, mały browar rzemieślniczy produkuje co najwyżej 6 milionów baryłek piwa rocznie i wykorzystuje tradycyjne składniki w połączeniu z innowacjami. “Browary Craft interpretują historyczne style z unikalnymi zwrotami akcji i opracowują nowe style, które nie mają precedensu” – czytamy na stronie internetowej stowarzyszenia Brewers Association. Co najważniejsze, browary rzemieślnicze znają i kochają piwo. Następujące firmy piwowarskie to tylko niektóre z tych, które pomagają na nowo zdefiniować amerykańską tradycję piwną, jedną baryłkę na raz. Uwzględniliśmy nawet ich ranking, oparty na wielkości sprzedaży piwa w 2012 r., Z 50 najlepszych amerykańskich browarów produkujących piwo w 2012 roku.

10 browarów na nowo definiujących amerykańskie piwo rzemieślnicze

Alaskan Brewing Co .: 28-letni miłośnik piwa Marcy i Geoff Larson założyli w 1986 roku firmę Alaskan Brewing Co., która stała się 67. browarem w kraju – ale pierwsza w Juneau od czasów Prohibition. Alaskan Brewing mówi, że jego piwa naśladują te, które są warzone podczas Gorączki Złota. Niezależnie od ich inspiracji, piwa browaru rzemieślniczego otrzymały wiele nagród, a jego Alaskan Smoked Porter zebrał ponad 18 medali na Great American Beer Festival. Ranking BA 2012: 16.
Anchor Brewing: W 1871 Gottlieb Brekle kupił salon bilardowy i piwo w pobliżu obszaru Russian Hill w San Francisco za 3500 $. Dwadzieścia pięć lat później jego przedsięwzięcie zostało przemianowane na Anchor. Z biegiem lat Anchor, pierwszy w kraju browar rzemieślniczy, przetrwał pożar, trzęsienie ziemi i amerykańską prohibicję. Zgodnie z historią, Anchor wciąż warzy piwo ręcznie w tradycyjnej miedzianej warzelni. Ranking BA 2012: 21.
Big Sky Brewing Co .: Ta firma piwowarska z siedzibą w Montanie jest świadectwem tego, jak bardzo trzech facetów może osiągnąć przy odrobinie biznesu i pasji do piwa. W 1995 r. Brad Robinson, Neal Leathers i Bjorn Nabozney ucieszyli się z produkcji pierwszego piwa tylko do szkiców, Whistle Pig Red Ale. Scape Goat Pale Ale i Moose Drool Brown Ale wkrótce potem. Dziś Big Sky produkuje 11 butelkowych butelek piwa. Ranking BA 2012: 47.
Boston Beer Co .: Nawet jeśli nigdy nie słyszałeś o Boston Beer Co., są szanse, że wiesz, a może pokochasz sam Sam Adams. Sam Adams i jego ponad 30 “charakterystycznych” ale zdobyły międzynarodowe uznanie, a według BA, Boston Beer Co. to najlepiej sprzedające się w kraju piwo rzemieślnicze. Pozostaje również wierny swojemu “tradycyjnemu tradycyjnemu procesowi warzenia piwa”. Ranking BA 2012: 1.
Flying Dog Brewery: Niewiele rzeczy krzyczy o przygodach jak latający pies – lub o epilykowanej historii warzenia piwa w stylu marylandskim. W 1983 roku astrofizyk George Stranahan i tuzin przyjaciół podróżował po całym świecie, aby wspiąć się na K2 w Pakistanie, lub na “Górę Savage”, drugi najwyższy szczyt na świecie. W dniu 17 z ich 35-dniowej przygody załoga Stranahana “kompletnie zabrakło alkoholu”. Kiedy w końcu dostali w ręce piwo, w pakistańskim hotelu pojawił się obraz olejny wiszącego psa. Doświadczenie zainspirowało Stranahana do znalezienia Flying Pona Brewpuba. Flying Dog produkuje wiele piw rzemieślniczych, w tym Doggie Style Pale Ale, który został wybrany najlepszym wyborem spośród 20 jasnych piw na liście New York Times 2010. Ranking BA 2012: 29.

Picie z lewej ręki: W 1990 r. Brat Dicka Doore’a dał mu mały zestaw do domowego piwa na Boże Narodzenie, a według Doore’a “wszystko szło dalej stamtąd”. Doore wpadł w obsesję na punkcie domowego jedzenia. W 1993 roku przejął swoje rzemiosło od faux do pro, uruchamiając browar w stanie Colorado, z przyjacielem i kolegą piwowarskim Ericem Wallace’em. Dzisiaj Left Hand Brewing produkuje wiele nagradzanych piw rzemieślniczych, w tym Milk Stout i Black Jack Porter. Ranking BA 2012: 43.
Stone Brewing Co .: Homebrewer Steve Wagner i “business guy” Greg Koch po raz pierwszy spotkał się w 1989 roku, ale dopiero kilka lat później znaleźli się na ścieżce “Sensory Evaluation of Beer” w UC Davis. miłość do piwa – w końcu rozpoczynając działalność w Stone Brewing Co. w 1996 roku. Dziś firma z siedzibą w Escondito w Kalifornii produkuje asortyment piw i porterów. W 2012 r. Firma Stone Brewing Co. otrzymała miejsce w dziesiątce najlepszych amerykańskich browarów Forbes’a Worth A Visit. Ranking BA 2012: 10.
SweetWater Brewing Company: W latach 90. koledzy z college’u Freddy Bensch i Kevin McNerney ukończyli studia i udali się na zachód do gildii American Brewers Guild w Kalifornii, aby nauczyć się sztuki warzenia piwa. W 1996 roku Freddy udał się do Atlanty, aby obejrzeć olimpiadę i znalazł społeczność, która według SweetWater potrzebowała browaru w stylu West Coast. Tak rozpoczęła się firma browaru SweetWater. Ten beermaker rzemiosła ma wiele nagród na swoją nazwę, a nawet został nazwany Grand Championem Mistrzostw USA Open Beer 2012. Ranking BA 2012: 24.
The Gambrinus Company: Nazwa firmy piwowarskiej z siedzibą w San Antonio składa hołd Gambrinusowi z Brabancji, legendarnemu “królowi piwa”, który oświadczył: “piwo przynosi radość światu!” Prawdziwa tożsamość króla Gambrinusa jest tajemnicą, ale nadal jest czczony wśród piwowarów jako patron. Dziś Gambrinus produkuje wiele piw rzemieślniczych przeznaczonych do “rozróżniania osób pijących piwo”, między innymi dzięki browarowi Spoetzl, Trumer Brauerei i browarowi BridgePort. Ranking BA 2012: 4.
Victory Brewing Company: ten browar w Downingtown w Pensylwanii ma swoje początki w 1973 roku, kiedy to piąty równiarki Ron Barchet i Bill Covaleski spotkali się po raz pierwszy w szkolnym autobusie. Nie wiedzieli, że w 1996 roku ich wspólna miłość do piwa doprowadzi ich do wprowadzenia Victory Brewing Company. Do 2012 roku Victory twierdzi, że wyprodukował ponad 93 000 baryłek piwa. Dziś Victory wykorzystuje w swoich piwach chmiel całego kwiatu, który uważa się za bardziej aromatyczny i lepszy smak w piciu piwa. Ranking BA 2012: 26.

Przygotuj własne przepisy: szkoła produkcji piwa

Jedną z cech, które można zauważyć jest to, że wiele z tych udanych piwowarów rzemieślniczych zostało uruchomionych przez zwykłych ludzi, którzy byli pasjonatami piwa. Niektórzy z was mogą nawet zainspirować się, by pójść w ich ślady. Na początku warto zacząć od piwnych zajęć, ale udane browary często potrzebują solidnego biznesu – i marketingu – także. Na szczęście istnieje wiele szkół, które mogą pomóc ci rozwinąć te umiejętności, w tym niektóre kolegia internetowe. Wszystko, czego potrzebujesz, to odrobina inspiracji, edukacji i żołądka, by tolerować potencjalne błędy, szczególnie na początku.


Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany.